Systematic reviews

Het KCGG biedt een aantal opleidingen aan rond het opstellen, het schrijven en het publiceren van systematische reviews (en andere reviewtypes).

Neem deel aan deze opleidingen om meer te leren over verschillende types reviews en om te ontdekken welke tools aangewend kunnen worden om efficiënter aan de slag te gaan met je (systematische) review.

In het aanbod van het KCGG vind je opleidingen over de verschillende stappen in het uitvoeren van een kwalitatief hoogstaande, methodologisch correcte en betrouwbare systematische review. Bijvoorbeeld protocolontwikkeling en -registratie, literatuuronderzoek (inclusief het opstellen van een sensitieve zoekstrategie), studieselectie, gegevensextractie en -beheer, kwaliteitsbeoordeling, gegevenssynthese (inclusief meta-analyse), schrijven en publicatie.

Inschrijven

Inschrijven kan via de link die bij een specifieke opleiding vermeld staat. Mogelijks word je hierna doorverwezen naar de pagina’s van de Doctoral Schools (cf. Specialist Course). UZ- personeel kunnen na afloop van de sessie hun deelname laten registreren in POL Leren.

Voertaal

De voertaal hangt af van verschillende factoren en kan bijgevolg het Engels of het Nederlands zijn. Je herkent de voertaal aan de taal van de beschrijving van het event. Heb je interesse in een opleiding in een andere taal? Neem hiervoor contact met ons op.

Voor vragen of suggesties kan je contact met ons opnemen via kcgg@ugent.be.

Programma 2023

Presentaties en eventuele video opnames zijn beschikbaar via Ufora. (Niet alle sessies worden opgenomen.) Wanneer u problemen ondervindt met toegang tot de specifieke pagina op Ufora dan dient u zich in te schrijven.